| | Havalandırma ızgarası tamir ve boyası | |
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
yugun

Doğum tarihi: 29/10/81 Yaş: 30 Nerden: BURSA/MANİSA Aracınızın Modeli: Flash S 95 Kayıt tarihi: 05/04/08
 | Konu: Havalandırma ızgarası tamir ve boyası 2008-04-14, 21:00 | |
| Geçtiğimiz haftasonu biraz arabayı temizleyeyim dedim. Cumartesi günü detaylı temizlik ile uğraştım. Arabayı temizerken bazı ayrıntılar da iyice gözüme battı. Sonuç olarak ön havalandırma ızgarasında oluşmuş ve acemice halledilmeye çalışılıp iyice batırılmış çatlakalar gözüme çarptı. Önce havalandıra ızgarasını söktüm ve eve aldım. ilk aşamada güzel bir ılık sabunlu banyo ile işe başladım. Kuruttuktan sonra çatlakları japonla yapıştırıp içtem daha esnek olan silikonla geçtim. Kuruyunca dıştan japonyadan özel getirttiğim maket macunu ile çatlaklara dolgu yaptım sonra güzel bir zımpara sürecinden sonra maskelemeye hazır hale geldi öncelikle orjinalinde boyalı olan kısımları maskeleyerek boyasız olan kısımlara akçalı metelik gri boyayı attım. Maskeleri söktükten sonra bu kez boyalı kısımları açıkta bırakacak maskelemeye geçtim. daha önce boyadığım kısımları ve renault amblamini maskeldikten sonra orjinal boyalı daha önce zımpara işlerini tamamadığım yüzeyleri komple beyaza boyadım. Bir daha kurumasını bekleyip bu sefer alttaki çıtayı (far altı çıtalarıyla bütünleşen çıtayı) beyaz kalması için maskeledim. Corel draw programıyla istediğim boyutta bir ay-yıldız çıkarttım ve kağıttan maket bıçağıyla çıkarttırken altına kağıt maskleme bandı yapıştırdım. Böylelikle kağıttan kestiğim ay yıldız şekli banda da çıktı. bu ay-yıldız şekilli bantı beyaz boyadığım zemine de yapıştırınca son boyaya hazır hale geldik. Son olarak farların arasında kalan kısmı Akçalı parlak sprey ile boyadım ve son kurumaya aldım. Bundan sonra montaj ile işlemi bitirdim. İşte bir pazar gününü böyle değerlendirdim. Buraya yazmayı önceden planlamadığım için yapım aşamalarını fotoğraflamadım ama bitmiş halini resimde görebilirsiniz. çatlaklardan eser yok üstelik artık benim zevkime uygun bir havalandırma ızgarasına sahip oldu araba. yapılan işin keyfi ise zaten hiç bahsetmiyorum.  |
|
 | |
Misafir Misafir
 | Konu: Geri: Havalandırma ızgarası tamir ve boyası 2008-04-14, 21:51 | |
| basarılı bi calısma tebrik ederim ya bu tampondaki kabarmıs yerler bendede var onun bi caresi tokmu siyah kısımdaki tümseklerden bahsediorum ??? |
|
 | |
yugun

Doğum tarihi: 29/10/81 Yaş: 30 Nerden: BURSA/MANİSA Aracınızın Modeli: Flash S 95 Kayıt tarihi: 05/04/08
 | Konu: Geri: Havalandırma ızgarası tamir ve boyası 2008-04-14, 22:09 | |
| Evet benim de dikkatimi çekiyor. Tahminime göre zamanında adi yan sanayi parça kullanılmış ondan kaynaklanıyor. Henüz araştırmadım ama tamponu değiştirmekten başka aklıma birşey gelmiyor. |
|
 | |
Misafir Misafir
 | Konu: Geri: Havalandırma ızgarası tamir ve boyası 2008-04-14, 22:15 | |
| ya bendeki orj tampon ama yine o tümsekten var sadece bende deil ben cewremdeki renaultlara bakıorum hepsinde var aynı sorun acaba fabrika cıkıslımı tofaslardad tampon aralığı var mesela  |
|
 | |
By_Ne0

Doğum tarihi: 17/09/89 Yaş: 22 Nerden: İSTANBUL Aracınızın Modeli: 93 RENAULT Broadway Kayıt tarihi: 28/06/07
 | Konu: Geri: Havalandırma ızgarası tamir ve boyası 2008-04-14, 22:59 | |
| Güzel örnet byreno9 arkadaşım evet arkadaşlar bende dikkat ediyorum bu tampondan takılı olan renolarda hep aynı sorun yani bu sorunu olmayan tampon nadir görüyorum |
|
 | |
VetApex!

Doğum tarihi: 13/09/85 Yaş: 26 Nerden: Amasya Aracınızın Modeli: aracı yok Kayıt tarihi: 19/07/07
 | Konu: Geri: Havalandırma ızgarası tamir ve boyası 2008-04-14, 23:08 | |
| tebrik ederim, güzel iş olmuş araç boyaları satılıyor mu? yani bizim arabada macun zınpara ve boya işleri var ben tek başıma halledebilirmiyin? |
|
 | |
yugun

| Konu: Geri: Havalandırma ızgarası tamir ve boyası 2008-04-14, 23:49 | |
| Vetapex Boya işi çok alengirli iş yapılamaz demiyorum ama birdenbire arabaya girişmek doğru olmaz. Bazı parçalar üzerinde denemeler yaparak tekniğini geliştirmelisin. bu işler pek hata götürmüyor. Ben plastik maketler yapıyorum hobi amaçlı o yüzden elim yatkın bu işlere ayrıca branşım gereği. Eğer istiyorsan bu işi duck gibi marshallın colorworks serisi yada bulabilirsen akçalı gibi boyalarla yapabilirsin ama boya işinin yüzde doksanı hazırlıktır. iyi hazırlanmış bir zemin, temizlik, kaliteli boya ve ustalık bu iş için şart. Basit şeyler üzerinde denemeler yapmalısın. Bahsettiğim boyaların renkleri özellikle colorworksünkiler renk kodları yerli arabalarla çoğunlukla tutabiliyor. Orjinal duck bulamazsan raykon var. Koçtaşta bulabilirsin. |
|
 | |
VetApex!

Doğum tarihi: 13/09/85 Yaş: 26 Nerden: Amasya Aracınızın Modeli: aracı yok Kayıt tarihi: 19/07/07
 | |
 | |
-R9-

Doğum tarihi: 22/01/89 Yaş: 23 Nerden: istanbul kadıköy Aracınızın Modeli: 99 broadway Kayıt tarihi: 28/02/08
 | Konu: Geri: Havalandırma ızgarası tamir ve boyası 2008-04-15, 00:30 | |
| arkadaşlar tampon aralıkları ve tamponun üst kısmındaki tümseklerin yokedilmesi kolay tamponunuzu sökün ve tamponun iç kısmında darbe emici plastik kalıplar var onların bittiği yerlerde tampon aşağı çöküyor orası çöküncede biraz ilerisi kabarıyor bunun çaresi ise tamponu söküp tamponun içindeki plastik darbe emici yatakları kalın plastik parcalarla desteklemeli bnm arka tamponumda öleydi ben eski bi tampondan kestiğim plastik çıtalarla destekledim ve taktım dümdüz oldu tamponum ve bölelikle aralıkları azaldı  |
|
 | |
belebaz

Nerden: istanbul-g.o.paşa Aracınızın Modeli: 1994 Kayıt tarihi: 25/04/08
 | Konu: Geri: Havalandırma ızgarası tamir ve boyası 2008-04-26, 13:37 | |
| bu arabaların hastalığı bu zaten bide marşpiyellerdeki çürükler  |
|
 | |
drahreis

Doğum tarihi: 14/05/85 Yaş: 27 Nerden: istanbul Kayıt tarihi: 11/12/08
 | Konu: Geri: Havalandırma ızgarası tamir ve boyası 2009-02-25, 14:20 | |
| panzura baya yapmak lastik boyamak gibi çok zor uzaktan dalgalı gözükür |
|
 | |
barut

Doğum tarihi: 22/01/77 Yaş: 35 Nerden: İzmir Aracınızın Modeli: 1997 Golf Sport Kayıt tarihi: 03/07/09
 | Konu: Geri: Havalandırma ızgarası tamir ve boyası 2010-08-29, 11:53 | |
| hortttt http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-oto-arazi-araci-renault-9-orj-kalorifer-havalandirma-izgarasi-29504101/detay bej renk göğüslüğü olanlara  |
|
 | |
olvne

Doğum tarihi: 03/09/88 Yaş: 23 Nerden: İstanbul Aracınızın Modeli: 1995 Spring Kayıt tarihi: 20/10/07
 | Konu: Geri: Havalandırma ızgarası tamir ve boyası 2010-08-30, 21:20 | |
| Artık nerde orjinalliği bozulmamış bej renk konsollar |
|
 | |
| | Havalandırma ızgarası tamir ve boyası | |
|